Yeşilyurt İlkokulu

Vizyon: Öğrencilerin Türk Milli Eğitiminin genel ve özel amaçları ve Milli Eğitim İlkelerine uygun olarak; gelişen teknolojiyi yakından izleyerek ve kültürümüzden gelen yöresel işlerin yaşatılmasını; iş ve hizmet sektörüne uygun üretken bireyler haline gelmesini sağlamak.

Misyon: Eğitim kalitesini nicelik ve nitelik olarak en üst seviyeye çıkararak çağdaş uygarlığın ,yapıcı,yaratıcı ve seçkin bir ortağı olan, doğru iş yapan bireyler yetiştirilmesine, böylece büyük Atatürk´ün gösterdiği Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkmak, hedefine öncülük etmek. Çağdaş yönetim tekniklerini kullanarak hatasız,sürekli,daha iyi ve daha güzel hizmet sunmak suretiyle çalışanların ve hizmet alanların memnuniyetini sağlamaktır.

Başarılar: Kurumlar Arası

Yabancı Dil: İngilizce
Sportif Etkinlikler: Sportif Etkinlikler açısından okulumuzda bir adet futbol sahası,basketbol sahası gibi çeşitli oyun alanlarının bulunduğu geniş bir bahçesi bulunmaktadır.Ayrıca dönem içerisinde futsal kursu açılmakta olup;dönem sonunda sınıflararası Futbol Turnuvası yapılmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Okulumuzda proje çalışmaları bakımından etkin olarak eTwinning projeleri yürütülmete olup eTwinning okul etiketi alma yönünde emin adımlarla ilerlemektedir.
Diğer Hususlar: Okulumuz Sorgun´un ilk incisidir.(ilk Açılan okul)

WEB - https://sorgunyesilyurtilkokulu.meb.k12.tr

Adres - YENİ MAH. CUMHURİYET CAD. YEŞİLYURT İLKOKULU NO: 54 SORGUN / YOZGAT